Impressie woningtype D - Waterrijk Oosthuizen

Waterrijk Oosthuizen

Landelijk wonen in Noord-Hollandse stijl
Oosthuizen
/ woningbouw
/ 2022

Plan Waterrijk is een nieuwbouwlocatie in Oosthuizen onder supervisie van stedebouwkundig bureau RROG: een nieuwe wijk met een gevarieerd aantal grondgebonden woningen in Noord-Hollandse stijl.
In navolging van eerdere bouwvelden heeft FKG architecten bouwveld 3-B voor zijn rekening genomen: 40 woningen in 8 verschillende woningtypes.

Omdat hier een standaard bouwsysteem aan de basis lag hebben we onderzocht of er ruimte is om wat meer woonkwaliteit te genereren binnen de contouren die zijn meegegeven. Reagerend op de omgeving en het stedenbouwkundig plan wat er geldt in dit gebied. Zo heeft FKG gekeken naar logische positie van entrees, terrassen, bezonning, het mooi wegwerken van de PV-panelen en naar de integratie van de luchtwarmtepomp welke niet duidelijk zichtbaar mochten zijn.
Zowel het Q-team van gemeente Edam-Volendam, maar ook ontwikkelaar BPD herkende zich volledig in onze bevindingen en stonden open voor ons ontwerp om het plan te verbeteren.
Een leuke kwinkslag in het plan was de eigenwijze boerenwoning(woningtype C) in het hart van het plan; dit woningtype is wat eigenwijs in typologie en kleur/materiaalstelling. Dit geeft het plan wat meer pit en elan.

Impressie woningtype H - Waterrijk Oosthuizen
Impressie woningtype C - Waterrijk Oosthuizen
Impressie woningtype A - Waterrijk Oosthuizen
Project info

Project

Waterrijk 3B

Locatie

Oosthuizen

Opdarchtgever

BPD ontwikkelingen

Aannemer

Aannemingsbedrijf Kuin

Programma

  • 40 Grondgebonden woningen

Delen

Andere projecten

De Vrijheid

- Hoorn

woningbouw

Ford garage

- Zaandam

bedrijfspand

Distributiecentrum Lidl

- Almere

distributiecentrum
+ bedrijfspand

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26