Impressie woningtype D - Waterrijk Oosthuizen

Waterrijk Oosthuizen

Landelijk wonen in Noord-Hollandse stijl
Oosthuizen / 2022 / wonen

Plan Waterrijk is een nieuwbouwlocatie in Oosthuizen onder supervisie van stedebouwkundig bureau RROG: een nieuwe wijk met een gevarieerd aantal grondgebonden woningen in Noord-Hollandse stijl.
In navolging van eerdere bouwvelden heeft FKG architecten bouwveld 3-B voor zijn rekening genomen: 40 woningen in 8 verschillende woningtypes.

Omdat hier een standaard bouwsysteem aan de basis lag hebben we onderzocht of er ruimte is om wat meer woonkwaliteit te genereren binnen de contouren die zijn meegegeven. Reagerend op de omgeving en het stedenbouwkundig plan wat er geldt in dit gebied. Zo heeft FKG gekeken naar logische positie van entrees, terrassen, bezonning, het mooi wegwerken van de PV-panelen en naar de integratie van de luchtwarmtepomp welke niet duidelijk zichtbaar mochten zijn.
Zowel het Q-team van gemeente Edam-Volendam, maar ook ontwikkelaar BPD herkende zich volledig in onze bevindingen en stonden open voor ons ontwerp om het plan te verbeteren.
Een leuke kwinkslag in het plan was de eigenwijze boerenwoning(woningtype C) in het hart van het plan; dit woningtype is wat eigenwijs in typologie en kleur/materiaalstelling. Dit geeft het plan wat meer pit en elan.

Impressie woningtype H - Waterrijk Oosthuizen
Impressie woningtype C - Waterrijk Oosthuizen
Impressie woningtype A - Waterrijk Oosthuizen
Project info

Project

Waterrijk 3B

Locatie

Oosthuizen

Opdarchtgever

BPD ontwikkelingen

Aannemer

Aannemingsbedrijf Kuin

Programma

  • 40 Grondgebonden woningen

Delen

Andere projecten