Birdeye foto - John Deere Middenmeer

John Deere

Krachtige sculpturale hoofdvorm in een karakteristieke groene kleur
Middenmeer
/ bedrijfspand
/ 2016
In opdracht van Dreef Beheer BV heeft FKG architecten het ontwerp gemaakt van de nieuwe vestiging van John Deere op Agriport te Middenmeer. Kraakman Perfors BV voert vanuit dit centrale punt langs de A7 haar werkzaamheden uit. Het hoofdgebouw is 3.600 m2 groot en is onderverdeeld in een showroom, een magazijn en een werkplaats. Naast het hoofdpand staat een separaat gebouw van 120 m2, welke is ingericht als wasstraat voor landbouwvoertuigen.
“Groene kool”
De bedrijfsgebouwen op het Agri-businesscomplex liggen als groene kolen in het polderlandschap. De strook gebouwen vormen een gemeenschappelijke wand en hebben een eenduidig karakter wat goed te zien is vanaf de A7. Het bedrijfspand van John Deere is hierin een blikvanger met de krachtige sculpturale hoofdvorm en de karakteristieke groene bedrijfskleur.
Luchtfoto - John Deere Middenmeer
Agri-businesscomplex

Het Agri-businesscomplex is gelegen langs de A7 zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van de zichtlocatie. Door de bebouwing, ten opzichte van de weidsheid van de polder, is een nieuw contrast ontstaan, waarbij de A7 de scheidslijn is.


Langs de A7 is een strook gereserveerd, die op eenduidige wijze is ingericht, zodat de eenheid van het Agri-businesscomplex, bezien vanaf de snelweg, wordt versterkt. Het complex vormt hierbij in architectonisch opzicht één wand. Aan de oostzijde van het terrein is ook een dergelijke wand gevormd, in combinatie met een bomenrij. Er is gestreefd naar een hoge mate van uniformiteit in de architectuur ten behoeve van dit ‘wandeffect’.

Project info

Project

John Deere

Locatie

Middenmeer

Opdarchtgever

Dreef Beheer BV

Aannemer

SAS bv

Constructeur

Dijkhuis

Omvang

3720 m2 BVO

Delen

Foto van de entree - John Deere Middenmeer
Plattegronden en doorsnede
Foto van de achterkant - John Deere Middenmeer

Andere projecten

De Vrijheid

- Hoorn

woningbouw

Distributiecentrum Lidl

- Almere

distributiecentrum
+ bedrijfspand

Paltrok

- Zaandam

woningbouw
+ bedrijfsruimte

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26