Foto exterieur Gebouw A 01 - Stekeldijk Purmerend

Stekeldijk

Stijlvolle eenheid creëren en frisheid toevoegen: pure luxe in de omgeving
Purmerend
/ woningbouw
/ 2018
FKG architecten aan de zaan is door Van Wijnen gevraagd een plan te maken voor een braak liggend terrein aan de Stekeldijk te Purmerend. Er komen in totaal 102 appartementen in 3 bouwblokken in het koop- en huursegment.
Omgeving
Het plan is gesitueerd in de wijk Overwhere aan het spoor. De 3 woongebouwen liggen tussen het Leeghwaterpark en de sportvelden en dicht bij het treinstation. In het openbaar gebied wordt onderscheid gemaakt tussen het privé groen (direct om de gebouwen) en het openbaar groen (de resten van het terrein). Verder worden er genoeg parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners en eventuele bezoekers.
Vogelvlucht impressie
Architectuur
Voor alle gebouwen is hetzelfde metselwerk gebruikt als bindend element. Verder is er gekozen voor een aantal architectonische elementen die in alle gebouwen terug komen zoals de “rietsigaren” op de hoeken en de glazen balkonhekken. Op deze manier is een stijlvolle eenheid gecreëerd en voegt het complex frisheid en een zekere luxe toe aan de omgeving. Belangrijk uitgangspunt was dat alle appartementen optimaal georiënteerd zijn, voor maximaal wooncomfort is gekozen voor gevelopeningen van vloer tot plafond. Verder was het wenselijk om grote buitenruimtes te realiseren bij de appartementen.
Programma
Het plan voor de Stekeldijk bestaat uit 3 appartement gebouwen, waarvan 1 met koopappartementen en 2 met huurappartementen. De 38 koopappartementen zitten in 1 gebouw en hebben een oppervlakte van ongeveer 50m2 bedoeld voor starters. De 64 huurappartement zijn verdeeld over de andere twee gebouwen en hebben een oppervlakte van ongeveer 80 m2. De koopappartementen worden allemaal kant en klaar opgeleverd met een keuken, sanitair en tegelwerk. Ook zijn de wanden en vloeren al afgewerkt. Verder hebben de woningen allemaal een buitenruimte in de vorm van een balkon of tuintje en een berging binnen in het woongebouw op de begane grond.
Project info

Project

Stekeldijk Purmerend

Locatie

Purmerend

Opdarchtgever

Van Wijnen Noord BV

Aannemer

Van Wijnen Noord BV

Constructeur

Berkhout Tros Bouwadviseurs BV

Programma

  • 102 woningen   

Delen

Foto exterieur Gebouw A 02 - Stekeldijk Purmerend

Andere projecten

Brede school

- Ilpendam

scholen
+ publiek

De werf

- Monnickendam

woningbouw
+ bedrijfsruimte

Raadhuisweg

- Reeuwijk

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26