Blekersduin

Tussen dorp en duin
Santpoort-zuid
/ woningbouw
+ bedrijfsruimte
/ 2019

Een uniek nieuwbouwproject tegen de grens van Bloemendaal, tussen Santpoort-Zuid en de historische duinenrij van Blekersduin. Dit project is opgedeeld in diverse fasen. In fase 1 is gestart met het ontwerp en de realisatie van de supermarkt, parkeerkelder en de eerste negen appartementen boven de winkel. In fase 2 zijn 22 appartementen gerealiseerd. Fase 3 bevatte de 14 grondgebonden woningen en fase 4 is nog in ontwikkeling en zal uit 40 sociale huurwoningen bestaan.

De naam van dit project is afgeleid van een bleekveld. Een bleekveld vormt de overgang van het dorpscentrum van Santpoort-Zuid en het hoger gelegen bosrijke duingebied. In de nieuwe situatie hebben wij bij FKG rekening gehouden met dit overgangskarakter en sluiten landschap en architectuur aan op de karakteristieke sfeer in de directe omgeving.

Veel groen, passend bij de omgeving

Als de omgeving mooi en groen is, is het vanzelf aantrekkelijker om er te zijn. Op het plein bij de supermarkt is dan ook aanzienlijk meer groen dan dat je bij andere supermarkten ziet.
Het dorp Santpoort-Zuid wordt getypeerd als een landelijk-dorps woonmilieu met een groen karakter. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van het terrein is de inpassing van de aanwezige landschappelijke en cultuurhistorisch waardevolle elementen van Santpoort-Zuid.
De locaties voor de aanplant van bomen zijn logisch gekozen in dit project ten opzichte van de gebouwen. Waar mogelijk zijn de reeds aanwezige bomen blijven staan.  

Een nieuwe dorpskern met wonen, werken en recreëren

Santpoort-Zuid heeft altijd zijn dorpskern gehad aan de Bloemendaalsestraatweg, een levendige, gezellige winkelstraat. Door deze ontwikkeling is het de bedoeling om deze dorpskern in tact te laten en nog verder te ontwikkelen. De ontwikkeling van het project Blekersduin heeft de functie gekregen van een mooie, gezellige kern van Santpoort-Zuid, waar mensen naast om te wonen ook graag heen gaan voor een boodschapje, om te spelen, om te ontspannen of om gewoon even op een bankje te zitten en mede-dorpsbewoners te ontmoeten. Gezelligheid en ontmoeting in een mooie groene omgeving is wat altijd de bedoeling is geweest in deze ontwikkeling.

Project info

Project

Blekersduin

Locatie

Bloemendaalseweg, Santpoort-Zuid

Opdarchtgever

Dreef beheer BV

Aannemer

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen

Omvang

5832 m2

Programma

  • Supermarkt
  • 71 appartementen inclusief parkeerplaats
  • 14 luxe twee-onder-een-kap villa’s
  • 2 vrijstaande villa’s

Delen

Andere projecten

Beschuitstoren

- Wormer

woningbouw
+ bedrijfsruimte

Eikelaan

- Krommenie

woningbouw

Waterrijk Oosthuizen

- Oosthuizen

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26