Overzichts foto vanaf het fietspad - Stad van de Zon Heerhugowaard

Stad van de zon

Elkaar ontmoeten in de “stad van de zon”
Heerhugowaard / wonen

FKG Architecten heeft een eigentijds woonconcept gerealiseerd voor een duurzaam woon- en zorgcomplex aan de rand van de wijk “Stad van de Zon” in Heerhugowaard. Dit complex omvat drie woongebouwen met in totaal 103 woningen, variërend van koop- tot sociale huurwoningen. Bovendien zijn er op de begane grond 12 woningen voor bewoners met een lichamelijke beperking, die gezamenlijk gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen.

3 luik

Het entreegebouw van deze wijk is ontworpen als een hartelijke groet langs de belangrijkste ontsluitingsroute. Langs een groen begroeid plein staan drie appartementengebouwen die samen één geheel vormen maar elk hun eigen identiteit behouden. Het gebruik van baksteen als hoofdmateriaal zorgt voor harmonie met de rest van de wijk, terwijl de variatie in gevelontwerp, trappenhuizen en gebouwpositioneringen zorgt voor individuele karakteristieken.

Overzichts foto avond situatie - Stad van de Zon Heerhugowaard
Architectuur

Verticale gevelopeningen geven de gebouwen een statige uitstraling, met extra accentuering bij de entreegebieden van elk blok. De optimale oriëntatie op de zon maakt royale balkons mogelijk voor alle woningen, die tevens dienen als elementen om onderscheid tussen de gebouwen te creëren. Het middelste blok heeft bijvoorbeeld balkons die in verschillende richtingen zijn afgeschuind, wat een speels effect geeft.

Aan de achterzijde van de gebouwen bevinden zich galerijen die zijn vormgegeven als houten veranda’s, waardoor een zacht en uitnodigend karakter ontstaat. Deze veranda’s bieden bewoners een privé-zitplek en de mogelijkheid om ‘s middags en ‘s avonds van de zon te genieten, waardoor ze een naadloze verbinding vormen met de achterliggende woonwijk.

FKG Architecten heeft met dit ontwerp een uitstekende balans gecreëerd tussen functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Het woon- en zorgcomplex in “Stad van de Zon” belooft niet alleen een thuis te zijn voor zijn bewoners, maar ook een plek van ontmoeting en verbinding in een omgeving die doordrenkt is van warmte en gemeenschapszin.

Project info

Project

Nieuwbouw bouwcenter Floris

Locatie

Wormerveer

Opdarchtgever

Bouwcenter Floris

Aannemer

Van Braam-Minnesma

Constructeur

Dijkhuis

Delen

Andere projecten