Overzichtsfoto - Ford garage Zaandam

Ford garage

Het verleden vertaald naar een modern bedrijfspand
Zaandam / Bedrijfspand

De nieuwbouw van Ford Zaandam voor de Dekker autogroep omvat een showroom, garage met magazijn en diverse ruimtes voor nevenfuncties. Het ontwerp is geïnspireerd op de historische fabriekshallen en loodsen in het gebied, met ruime en functioneel vormgegeven ruimtes met grote glasoppervlakken voor een aangename werkomgeving en optimale zichtbaarheid van de tentoongestelde auto’s.

Foto van de hellingbaan naar het dak - Ford garage Zaandam
Architectuur

De Zaanstreek staat al geruime tijd bekend om haar bedrijvige karakter, dat niet alleen te danken is aan de strategische ligging langs de Zaan rivier, maar ook aan de toewijding aan solide zakelijke praktijken. Historische gegevens tonen aan dat in het verleden hele woonwijken werden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat werknemers toegang hadden tot kwalitatieve huisvesting. Bovendien werd het ontwerp van de fabriekshallen en pakhuizen zorgvuldig vormgegeven om een comfortabele en prettige werkomgeving te bieden, gekenmerkt door hoge ruimtes en grote glasoppervlakken. Deze functionele en praktische aanpak heeft geleid tot de creatie van zeer gewaardeerde complexen, zoals de bekende “Bruynzeel” pakhuizen.


Deze structuren worden gekenmerkt door hun eenvoud, zonder overbodige versieringen, waarbij hun aantrekkingskracht voortkomt uit hun functionele en doelgerichte ontwerp. Deze filosofie is omarmd door FKG architecten in hun werk aan de nieuwe Ford-garage. De vorm van het gebouw is afgeleid van een focus op functionaliteit, waarbij de resulterende esthetische aantrekkingskracht organisch voortkomt uit het creëren van uitnodigende en comfortabele interieurruimtes. Deze toewijding aan een praktisch maar aantrekkelijk ontwerp zorgt ervoor dat de nieuwe Ford Zaandam faciliteit naadloos moderniteit integreert met het rijke industriële erfgoed van de regio.


De historische en functionele aspecten van de Zaanstreek komen op een eigentijdse wijze samen in de nieuwbouw van Ford Zaandam voor de Dekker autogroep. De showroom, garage met magazijn en diverse nevenruimtes zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en esthetiek, geïnspireerd door de industriële architectuur die kenmerkend is voor dit gebied

Project info

Project

Nieuwbouw Ford Zaandam

Locatie

Zaandam

Opdarchtgever

Dekkerautogroep

Aannemer

HSB bouw

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Delen

Andere projecten