Overzichtsfoto - Ford garage Zaandam

Ford garage

Innovatie ontmoet Erfgoed: Rij de Toekomst Tegemoet met Ford Zaandam
Zaandam
/ bedrijfspand
/ 2015

De nieuwbouw van Ford Zaandam voor de Dekker autogroep omvat een showroom, garage met magazijn en diverse ruimtes voor nevenfuncties. Het ontwerp is geïnspireerd op de historische fabriekshallen en loodsen in het gebied, met ruime en functioneel vormgegeven ruimtes met grote glasoppervlakken voor een aangename werkomgeving en optimale zichtbaarheid van de tentoongestelde auto’s.

Foto van de hellingbaan naar het dak - Ford garage Zaandam
Architectuur

De Zaanstreek staat al geruime tijd bekend om haar bedrijvige karakter, dat niet alleen te danken is aan de strategische ligging langs de Zaan rivier, maar ook aan de toewijding aan solide zakelijke praktijken. Historische gegevens tonen aan dat in het verleden hele woonwijken werden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat werknemers toegang hadden tot kwalitatieve huisvesting. Bovendien werd het ontwerp van de fabriekshallen en pakhuizen zorgvuldig vormgegeven om een comfortabele en prettige werkomgeving te bieden, gekenmerkt door hoge ruimtes en grote glasoppervlakken. Deze functionele en praktische aanpak heeft geleid tot de creatie van zeer gewaardeerde complexen, zoals de bekende “Bruynzeel” pakhuizen.


Deze structuren worden gekenmerkt door hun eenvoud, zonder overbodige versieringen, waarbij hun aantrekkingskracht voortkomt uit hun functionele en doelgerichte ontwerp. Deze filosofie is omarmd door FKG architecten in hun werk aan de nieuwe Ford-garage. De vorm van het gebouw is afgeleid van een focus op functionaliteit, waarbij de resulterende esthetische aantrekkingskracht organisch voortkomt uit het creëren van uitnodigende en comfortabele interieurruimtes. Deze toewijding aan een praktisch maar aantrekkelijk ontwerp zorgt ervoor dat de nieuwe Ford Zaandam faciliteit naadloos moderniteit integreert met het rijke industriële erfgoed van de regio.


De historische en functionele aspecten van de Zaanstreek komen op een eigentijdse wijze samen in de nieuwbouw van Ford Zaandam voor de Dekker autogroep. De showroom, garage met magazijn en diverse nevenruimtes zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en esthetiek, geïnspireerd door de industriële architectuur die kenmerkend is voor dit gebied

Project info

Project

Nieuwbouw Ford Zaandam

Locatie

Zaandam

Opdarchtgever

Dekkerautogroep

Aannemer

HSB bouw

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Delen

Andere projecten

Blekersduin

- Santpoort-zuid

woningbouw
+ bedrijfsruimte

Kwadijkerpark

- Purmerend

woningbouw

Eikelaan

- Krommenie

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26