Foto van de entree 01 - Bibliotheek Krommenie

Bibliotheek

Een openbare functie gekoppeld heerlijk wonen op de “FKG rotonde” in Krommenie.
Krommenie
/ woningbouw
+ publiek
/ 2005

Het ontwerp van de nieuwe bibliotheek in Krommenie werd bij dit project gecombineerd met de nieuwbouw van 32 luxe appartementen. De steil oplopende daklijn vormt de overgang tussen een kleinschalig en een grootschalig woongebied. Alle woningen hebben een parkeerplek onder het gebouw gekregen.

Verbinding

De bovenbouw van woningen maakt een karakteristiek onderdeel uit van het totale ontwerp. Het aantal bouwlagen loopt op van drie naar zeven in de richting van de aanwezige woongebouwen langs de Rosariumlaan van Krommenie. Op die manier is een verbinding ontstaan tussen de historische laagbouw en de nieuwbouwwijken aan de rand.

De woningen hebben langs de lange zijden en op de hoogste kop een gevelbekleding van rode baksteen gekregen. De gevel aan de zijde van het oude centrum is van glas. Omdat het aantal bouwlagen steeds toenam was het mogelijk de bovenste woningen te voorzien van een terras op het dak van de onderliggende lagere bouwlaag. De overige woningen hebben een ruim balkon. De woningen zijn ondergebracht in twee gebouwen die gescheiden worden door een glasstraat in het dak van de bibliotheek. Deze voorziet het midden van de bibliotheek van daglicht

Concept schets
Impressie schets concept
Foto vanaf de rotonde  - Bibliotheek Krommenie
Transparantie

De  bibliotheek zelf is rondom voorzien van een glaswand in een stalen framewerk. Daarbij moet je bedenken dat glas geen garantie geeft voor transparantie. Glas weerspiegelt immers de omgeving en dat belemmert het doorzicht. We hebben dat voorkomen door de glazen puien in een licht schuine stand te plaatsen.

De transparantie krijgt een extra dimensie doordat de kolommen waarop de woningen rusten volledig zichtbaar zijn in de bibliotheekzaal.

Project info

Project

Bibliotheek Krommenie

Locatie

Wormerveer

Opdarchtgever

Parteon

Aannemer

Bouwers Van Braam-Minnesma bv          

Constructeur

Dijkhuis

Programma

  • 32 woningen
  • Bibliotheek

Delen

onstsluiting van de woningen

Andere projecten

Eikelaan

- Krommenie

woningbouw

Brede school

- Ilpendam

scholen
+ publiek

Stekeldijk

- Purmerend

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26