Overzichts foto vanaf de straat - Werf Monnickedam

De werf

Ontwerp wat past bij de sfeer en historie van het dorp
Monnickendam / Wonen en zorg

Voor het ontwerp van “De Werf” in Monnickendam heeft FKG architecten goed gekeken naar de rijke scheepsbouwhistorie. De architectuur van het complex is dan ook een verwijzing naar deze periode uit de geschiedenis. In het complex zijn 53 appartementen gecombineerd met hulpdiensten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners.
overzichts foto vanaf de rotonde - Werf Monnickedam
Architectuur

Voor de architectuur hebben wij ons laten inspireren door de voormalige scheepswerven in Monnickendam. Daardoor is er ingezet op één duidelijk herkenbare vorm waar de verschillende individuele functies niet een eigen uitstraling hebben. Het complex is zo wel als geheel duidelijk herkenbaar en sluit ook zeer goed aan bij de sfeer van Monnickendam.

Het creëren van aantrekkelijke en duurzame architectuur wordt volgens FKG architecten bereikt door gebouwen zorgvuldig in te passen in hun omgeving. Bij het ontwerpen van het gebouw word er gekeken naar de juiste vorm en de aansluiting daarvan op de directe omgeving, maar ook naar de omgangswijze met de geschiedenis van de architectuur in het algemeen. Op deze wijze ontstaat een bebouwde omgeving die opgebouwd is uit onderdelen uit verschillende periodes in de geschiedenis die goed te onderscheiden zijn.

Project info

Project

De Werf Monnickendam

Locatie

Monnickendam

Opdarchtgever

Rabo Vastgoed / De Nijs

Aannemer

De Nijs

Delen

Foto van het trappenhuis - Werf Monnickedam
Foto van de luchtbrug - Werf Monnickedam
Andere projecten