Overzichts foto vanaf de straat - Werf Monnickedam

De werf

Ontwerp wat past bij de sfeer en historie van het dorp
Monnickendam
/ woningbouw
+ bedrijfsruimte
/ 2007
Voor het ontwerp van “De Werf” in Monnickendam heeft FKG architecten goed gekeken naar de rijke scheepsbouwhistorie. De architectuur van het complex is dan ook een verwijzing naar deze periode uit de geschiedenis. In het complex zijn 53 appartementen gecombineerd met hulpdiensten op de begane grond en een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners.
overzichts foto vanaf de rotonde - Werf Monnickedam
Architectuur

Voor de architectuur hebben wij ons laten inspireren door de voormalige scheepswerven in Monnickendam. Daardoor is er ingezet op één duidelijk herkenbare vorm waar de verschillende individuele functies niet een eigen uitstraling hebben. Het complex is zo wel als geheel duidelijk herkenbaar en sluit ook zeer goed aan bij de sfeer van Monnickendam.

Het creëren van aantrekkelijke en duurzame architectuur wordt volgens FKG architecten bereikt door gebouwen zorgvuldig in te passen in hun omgeving. Bij het ontwerpen van het gebouw word er gekeken naar de juiste vorm en de aansluiting daarvan op de directe omgeving, maar ook naar de omgangswijze met de geschiedenis van de architectuur in het algemeen. Op deze wijze ontstaat een bebouwde omgeving die opgebouwd is uit onderdelen uit verschillende periodes in de geschiedenis die goed te onderscheiden zijn.

Project info

Project

De Werf Monnickendam

Locatie

Monnickendam

Opdarchtgever

Rabo Vastgoed / De Nijs

Aannemer

De Nijs

Delen

Foto van het trappenhuis - Werf Monnickedam
Foto van de luchtbrug - Werf Monnickedam

Andere projecten

Hellema

- Zaandam

studie
+ woningbouw
+ bedrijfsruimte

Eikelaan

- Krommenie

woningbouw

Distributiecentrum XXL

- Oosterhout

distributiecentrum
+ bedrijfspand

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26