Foto vanaf de Lepelaarstraat - Brede school Ilpendam

Brede school

Duurzaam leren, groen bouwen: de toekomst van onderwijs in Monnickendam.
Ilpendam
/ scholen
+ publiek
/ 2011
In opdracht van Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam (AWM) is door FKG architecten een brede basisschool ontworpen. Deze brede school biedt onderdak aan twee basisscholen, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang, een dependance van de regionale bibliotheek en een gymzaal. In het ontwerp is veel aandacht voor duurzaamheid en comfort. Voor de installaties wordt er gebruikgemaakt van warmte- en koudeopslag, een energiedak, energiezuinige verlichting en zonnewarmte.
Locatie
De locatie van de school is gelegen aan de Gruttostraat te Ilpendam. De wijk waarin de school is gesitueerd bestaat voor een groot deel uit woningbouw. De omringende bebouwing wordt gekenmerkt door woningbouw uit de jaren ’70. Deze woningen bestaan uit rijwoningen en vrijstaande woningen.
De School
De brede school is een zogenaamde multifunctionele accommodatie met een heldere logistiek, waar ontmoeting voor kinderen, ouders en de buurt centraal staat. Dit komt tot uitdrukking in de centraal gelegen hal met het speellokaal dat zich uitstrekt over twee verdiepingen. De verschillende gebruikers liggen rond dit speellokaal, het hart van de school. De ruimte is eveneens toegankelijk voor buurtbewoners. Trappen en vides verbinden de centrale hal met de eerste verdieping en het verhoogde schoolplein. Het gebouw nodigt daarbij uit tot ontmoeting, avontuur en beweging. De flexibiliteit en compactheid van het ontwerp en de aansprekende gevels vormen de basis voor een duurzame en kwalitatief hoogwaardige school.
Project info

Project

Brede School Ilpendam

Locatie

Ilpendam

Opdarchtgever

AWM Woningbouw

Aannemer

Hecon

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Programma

  • openbare basisschool H.M. van Randwijk
  • Rooms-katholieke basisschool St. Sebastians
  • peuterspeelzaal De Robbedoes
  • kinderopvangcentrum en buitenschoolse opvangvoorziening Tinteltuin
  • openbare bibliotheek
  • gymzaal
  • de buitenruimte behorende bij de scholen

Delen

Foto van het schoolplein 01 - Brede school Ilpendam
Interieur foto nis met kinderen - Brede school Ilpendam

Andere projecten

Watermuntstraat

- Wormer

woningbouw

Zorgboerderij

- Assendelft

woningbouw
+ zorg

Paltrok

- Zaandam

woningbouw
+ bedrijfsruimte

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26