Brandweerkazerne Wormer

Voor de verbouw van de brandweerkazerne in Wormerveer heeft FKG architecten een plan gemaakt waarbij het bestaande gebouw ingepakt word. Er is gekozen om op deze locatie te blijven zitten omdat de kazerne op een strategisch zeer goede plek staat.

Opdrachtgever
Gemeente Wormerland

Aannemer
Tol van Aart

Locatie
Wormer

Efficiënte bedrijfsvoering

De indeling van het verbouwde complex is volledig afgestemd op een efficiënte bedrijfsvoering, maar er is ook gekeken naar de toekomstbestendigheid van het complex voor de brandweer. Het nieuw aangebouwde gedeelte is vooral bedoeld voor extra stallingsruimte voor de brandweerwagens. Bij de verbouwing van het bestaande gedeelte is onder andere gekeken hoe er extra slaapruimten konden worden toegevoegd. Verder heeft de kantine een grote facelift gekregen om weer een uitstraling te krijgen die past bij deze tijd.