Foto met Brandweer voertuigen - Brandweerkazerne Wormer

Brandweerkazerne

Bij efficiënte bedrijfsvoering hoort een efficiënte indeling.
Wormer
/ bedrijfspand
/ 2004

Voor de verbouw van de brandweerkazerne in Wormer heeft FKG architecten een plan gemaakt waarbij het bestaande gebouw ingepakt word. Er is gekozen om op deze locatie te blijven zitten omdat de kazerne op een strategisch zeer goede plek staat.

efficiëntie

De indeling van de brandweerkazerne in Wormer is volledig afgestemd op een efficiënte bedrijfsvoering, maar er is ook gekeken naar de toekomstbestendigheid van het complex voor de brandweer. Het nieuw aangebouwde gedeelte is vooral bedoeld voor extra stallingsruimte voor de brandweerwagens. Bij de verbouwing van het bestaande gedeelte is onder andere gekeken hoe er extra slaapruimten konden worden toegevoegd. Verder heeft de kantine een grote facelift gekregen om weer een uitstraling te krijgen die past bij deze tijd.

Foto van de voorkant - Brandweerkazerne Wormer
Tekst Brandweer op de voorgevel - Brandweerkazerne Wormer
Project info

Project

Brandweer Wormerveer

Locatie

Wormerveer

Opdarchtgever

Gemeente Zaanstad

Aannemer

Tol van Aart

Delen

plattegronden en doorsnede

Andere projecten

Bristolroodstraat

- Zaandam

woningbouw
+ zorg

Zorgboerderij

- Assendelft

woningbouw
+ zorg

De Vrijheid

- Hoorn

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26