Impressie voorkant vanaf de weg

Kantoor GZ OfficeXperience

Elk kantoor vertelt een verhaal…
Zaandam
/ prijsvraag
+ woningbouw
+ bedrijfsruimte
/ 2020

Duurzaamheid was de boodschap bij deze opdracht. Het Zaanse bedrijf GZ OfficeXperience bestond 32 jaar en was toe aan een groter kantoor wat direct ook duurzamer, beter passend bij het imago van het bedrijf en met betere parkeergelegenheden was. In de uitvraag kwam ook duidelijk naar voren dat GZ OfficeXperience een duidelijke verwijzing naar het nautische aspect van de nieuwe locatie aan het Noordzeekanaal op bedrijventerrein Hoogtij. De ambitie was om het pand ook te laten functioneren als magneet om creativiteit en talenten te ontplooien en de klant in optimale vorm te kunnen bedienen. Hier dachten wij graag in mee!

Krachtige en duidelijke uitstraling

De uitstraling van het pand diende zowel in het in- als exterieur aan te sluiten op de identiteit
van GZ en haar creatieve en duurzame imago. Hier zijn wij mee aan de slag gegaan. Belangrijk in het ontwerp vonden wij dat de groei van GZ niet afgeremd moest worden door de huisvesting, daarom in het ontwerp altijd rekening gehouden met de een eventuele uitbreiding naar meer m2 kantooroppervlakte. Ook hebben wij het pand ontworpen met veel glas, lichte kleuren, natuurlijke materialen en vanzelfsprekend heel ruimtelijke opgezet. De showroom is de plek waar de meeste bezoekers van dit pand komen dus hier moeten de producten goed weergegeven kunnen worden. Omdat de collectie per jaar kan wisselen moet hier ook ruimte zijn voor wisselingen in indeling van de ruimte. Om tot een compleet ontwerp te komen zijn er diverse sessies met het projectteam van GZ geweest waarbij ook excursies naar duurzame panden in Nederland hebben plaatsgevonden.

Volgelvlucht impressie achterkant
Impressie interieur showroom
Duurzaamheid

GZ heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit moest niet alleen zichtbaar zijn in het exterieur, maar ook in de keuze van bouwmateriaal en inzetbare elementen om de CO2 foodprint zo klein mogelijk te houden en als bedrijf zelfvoorzienend te zijn. Het nieuwe pand moest een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de gemeente Zaanstad en hier een voorbeeld zijn voor andere bedrijven of als case voor de ontwikkelmanagers van de gemeente. Circulariteit en duurzaamheid staan centraal bij dit project. Belangrijk is om bewuste keuzes te maken die dit het duurzaamste pand van de Zaanstreek maken. Zodra deze kaders duidelijk zijn kan het ontwerptraject zo goed mogelijk ingezet worden. Waar hebben wij rekening mee gehouden bij het ontwerp:

Openheid

Niet alleen het ontwerp van het pand moeten openheid uitstralen maar ook de werkomgeving voor de medewerkers. Daarom is in het ontwerp een ‘working showroom’ meegenomen. Hier kunnen verschillende manieren van werken/overleggen getoond worden waar het personeel van GZ ook werkelijke tijdens hun werkzaamheden gebruik van kunnen maken.

Project info

Project

Nieuwbouw kantoor GZ OfficeXperience

Locatie

Schoot, Zaandam

Opdarchtgever

GZ OfficeXperience

Omvang

3000 m2 (kavel)

Programma

  • 1500 m2 kantoor inclusief showroom
  • 600 m2 magazijn
  • 30 parkeerplaatsen
  • daktuin op het zuiden
  • Kantineruimte voor 40 personen
  • inpandige sportfaciliteiten

Delen

Andere projecten

Beschuitstoren

- Wormer

woningbouw
+ bedrijfsruimte

Eikelaan

- Krommenie

woningbouw

Distributiecentrum XXL

- Oosterhout

distributiecentrum
+ bedrijfspand

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26