Vogelvlucht foto - Bol.com

Fulfilment Center Bol.com

Ontdek de magie van de blauwe wikkel!
Waalwijk
/ distributiecentrum
+ bedrijfspand
/ 2016
Het nieuwe Fulfilment Center van Bol.com op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk beslaat ongeveer 50.000 m2 aan grondoppervlakte en 135.000 m2 aan vloeroppervlakte. Het gebouw is volledig CO2-neutraal qua energiegebruik dankzij het gebruik van windmolens naast het terrein. Daarnaast maakt het centrum gebruik van een warmtekoudeopslag (WKO) in de bodem in combinatie met warmtepompen.
Architectuur
Bol.com maakt met de karakteristieke blauwe wikkel een anoniem pakket tot een persoonlijk cadeau; er wordt bijzondere aandacht besteedt aan de verpakking en de ontvanger wordt verrast. Met het versieren van het cadeau wordt het uitpakken een bijzonder moment. Bij het distributiecentrum in Waalwijk is dezelfde gedachte uitgangspunt geweest voor het ontwerp: met een sierlijke blauwe wikkel worden de gebouwen tot een verleidelijk, chic en betekenisvol geheel gemaakt. Het levert een krachtig maar subtiel gebaar op in het landschap met een herkenbare identiteit die past bij de gebruiker.
Concept
Concept schets - Bol.com
Vogelvlucht impressies
Breeam

Voor het distributiecentrum heeft Bol.com het BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie Outstanding-certificaat ontvangen. Met dit ontwerpcertificaat laat de webshop zien het meest duurzame Retail-distributiecentrum van Nederland te zijn. Bij het ontwerpen van het centrum zijn onder andere  de volgende oplossingen toegepast:

  • Door gebruik te maken van de windmolens die naast het terrein staan, is het gebouw volledig CO2-neutraal qua energieverbruik.
  • Er wordt gebruikt gemaakt van een duurzame vorm van energieopwekking met warmte- en koudeopslag in de bodem in combinatie met warmtepompen.
  • Er zijn energiezuinige installaties toegepast voor zowel de hele klimaatinstallatie (verwarming, koeling, ventilatie) als de verlichting.
  • Regenwater wordt opvangen voor de spoeling van toiletten, urinoirs en voor gevelkranen.
  • Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s, scooters en fietsen gerealiseerd om het gebruik hiervan te stimuleren.
  •  

De ecologische waarde van het project wordt vergroot door het realiseren van onder andere nestkasten voor diverse vogelsoorten, verwarmde vleermuisburchten en solitaire bijenkasten.

Ook tijdens de bouw was het streven om de impact van het bouwproces op het milieu zo veel mogelijk te minimaliseren door verregaande afvalscheiding in verschillende afvalstromen en milieuvriendelijk materiaalbeleid voor materialen die op de bouwplaats zijn gebruikt.

Project info

Project

Fulfilment Center Bol.com

Locatie

Waalwijk

Opdarchtgever

Bol.com

Aannemer

Van Wijnen BV

Adviseur

Hiensch Engineering B.V.

Omvang

50.000 m2 grondoppervlakte / 135.000 m2 vloeroppervlakte.

Delen

Foto zijgevel etree gebouw - Bol.com

Andere projecten

Bibliotheek

- Krommenie

woningbouw
+ publiek

Paltrok

- Zaandam

woningbouw
+ bedrijfsruimte

Kwadijkerpark

- Purmerend

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26