Vogelvlucht impressie het distributiecentrum Lidl Almere 02

Distributiecentrum Lidl

FKG architecten ontwerpt duurzaam distributiecentrum.
2022 / distributiecentrum

Voor Lidl Nederland GmbH hebben wij in Almere een groot distributiecentrum ontworpen waarbij duurzaamheid voorop staat. Op het Perceel van 160.000 m2 is een distributiecentrum gebouwd van 55.000 m2 en bestaat voor ca. 50 procent uit koel- en vriesruimten, waar bijvoorbeeld vlees, zuivel, groente, fruit en chocolade op een specifieke temperatuur worden opgeslagen. De overige opslag is voor lang houdbare producten.
Stichtsekant

Bedrijventerrein Stichtsekant is een van de grootste bedrijventerreinen van Nederland. Het bedrijventerrein maakt deel uit van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot derde Logistieke hotspot van Nederland is verkozen.
Lidl heeft gekozen voor deze locatie vanwege de centrale ligging in Nederland. Vanuit hier worden de filialen in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht bevoorraad. Verder biedt het werkgelegenheid aan 300 tot 350 mensen uit de omgeving.

Birdeye view van het kantoor van het distributiecentrum Lidl Almere
Duurzaam bouwen is de norm bij Lidl

Harm van Oorschot, Directeur Bouw en Vastgoed Lidl Nederland: ‘’Duurzaam ondernemen zit bij Lidl in het DNA, zo hebben we een duidelijke ambitie om CO2 neutraal te bouwen. Wij geloven in duurzaamheid en we willen graag het verschil maken door er niet alleen over te praten maar het ook écht te doen. De bouw van ons vierde BREEAM distributiecentrum behoort na realisatie tot de duurzaamste distributiecentra van Nederland. We investeren continu in duurzame innovaties.

Het pand van 55.000m2 heeft 7.000 zonnepanelen op het dak, er zal geen aardgas worden gebruikt, alle verlichting is 100% led en het voldoet aan de hoogste BREAAM eisen; 5 sterren outstanding. Om nog een stap verder te gaan wordt 100% van het regenwater gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening van de locatie.

Project info

Project

Distributiecentrum Lidl

Locatie

Almere

Opdarchtgever

Lidl Nederland GmbH

Aannemer

Bouwbedrijf Vrolijk

Constructeur

Vander Weide Van Bragt bv

Omvang

160.000 m2 (perceel)
55.000 m2 (vloeroppervlak)

Programma

  • 185 dok-deuren voor het laden en lossen van vrachtwagens
  • 13.000 heipalen in de grond
  • 7.000 zonnepanelen op het dak
  • 223 ton CO2-besparing per jaar t.o.v. aardgas

Delen

Andere projecten