Vogelvlucht impressie het distributiecentrum Lidl Almere 02

Distributiecentrum Lidl

FKG architecten ontwerpt duurzaam distributiecentrum.
Almere
/ distributiecentrum
+ bedrijfspand
/ 2022
Voor Lidl Nederland GmbH hebben wij in Almere een groot distributiecentrum ontworpen waarbij duurzaamheid voorop staat. Op het Perceel van 160.000 m2 is een distributiecentrum gebouwd van 55.000 m2 en bestaat voor ca. 50 procent uit koel- en vriesruimten, waar bijvoorbeeld vlees, zuivel, groente, fruit en chocolade op een specifieke temperatuur worden opgeslagen. De overige opslag is voor lang houdbare producten.
Stichtsekant

Bedrijventerrein Stichtsekant is een van de grootste bedrijventerreinen van Nederland. Het bedrijventerrein maakt deel uit van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die onlangs tot derde Logistieke hotspot van Nederland is verkozen.
Lidl heeft gekozen voor deze locatie vanwege de centrale ligging in Nederland. Vanuit hier worden de filialen in Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht bevoorraad. Verder biedt het werkgelegenheid aan 300 tot 350 mensen uit de omgeving.

Birdeye view van het kantoor van het distributiecentrum Lidl Almere
Duurzaam bouwen is de norm bij Lidl

Harm van Oorschot, Directeur Bouw en Vastgoed Lidl Nederland: ‘’Duurzaam ondernemen zit bij Lidl in het DNA, zo hebben we een duidelijke ambitie om CO2 neutraal te bouwen. Wij geloven in duurzaamheid en we willen graag het verschil maken door er niet alleen over te praten maar het ook écht te doen. De bouw van ons vierde BREEAM distributiecentrum behoort na realisatie tot de duurzaamste distributiecentra van Nederland. We investeren continu in duurzame innovaties.

Het pand van 55.000m2 heeft 7.000 zonnepanelen op het dak, er zal geen aardgas worden gebruikt, alle verlichting is 100% led en het voldoet aan de hoogste BREAAM eisen; 5 sterren outstanding. Om nog een stap verder te gaan wordt 100% van het regenwater gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening van de locatie.

Project info

Project

Distributiecentrum Lidl

Locatie

Almere

Opdarchtgever

Lidl Nederland GmbH

Aannemer

Bouwbedrijf Vrolijk

Constructeur

Vander Weide Van Bragt bv

Omvang

160.000 m2 (perceel)
55.000 m2 (vloeroppervlak)

Programma

  • 185 dok-deuren voor het laden en lossen van vrachtwagens
  • 13.000 heipalen in de grond
  • 7.000 zonnepanelen op het dak
  • 223 ton CO2-besparing per jaar t.o.v. aardgas

Delen

Andere projecten

Priocompex

- Uitgeest

woningbouw

John Deere

- Middenmeer

bedrijfspand

Siriusplein

- Volendam

woningbouw

FKG – Architecten aan de Zaan, herstart als onderdeel van Studio S3

Met grote trots kondigen wij aan dat FKG Architecten, na een uitdagende periode en een faillissement, een nieuwe start maakt onder de paraplu van Studio S3. Deze herstart markeert een nieuw hoofdstuk voor het gerenommeerde architectenbureau, dat zijn nalatenschap en expertise in de architecturale wereld zal voortzetten met versterkte middelen en een vernieuwde visie.

Nieuwe mogelijkheden en versterkte expertise

Studio S3, bekend om zijn innovatieve benadering en creatieve ontwerpen, biedt FKG Architecten een solide basis en uitgebreide ondersteuning. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze sterke punten te bundelen en onze klanten nog beter van dienst te zijn met innovatieve architectonische- en bouwkundige oplossingen.

“Deze integratie is een strategische stap vooruit voor beide bedrijven,” aldus Bart Pieters, oprichter en directeur van Studio S3. “FKG Architecten heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de markt, en wij zijn verheugd om hun expertise toe te voegen aan ons portfolio. Samen zullen we nieuwe hoogten bereiken en blijven streven naar perfectie in elk project dat we ondernemen.”

Voortzetting van kwaliteit en innovatie

Onder de paraplu van Studio S3 zal FKG Architecten haar focus blijven leggen op kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve ontwerpen. Bestaande klanten kunnen rekenen op de vertrouwde service en expertise die zij van FKG gewend zijn, nu versterkt door de middelen en creatieve input van Studio S3. Nieuwe klanten zullen profiteren van een breed scala aan diensten en een team van gepassioneerde professionals.

“We kijken uit naar de toekomst met optimisme en vastberadenheid,” zegt Peter Korse van FKG Architecten. “Dit partnerschap met Studio S3 biedt ons de kans om onze horizon te verbreden en onze klanten innovatieve en duurzame oplossingen te blijven bieden. We zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan en ons stempel te drukken op de toekomst van de architectuur.”

Toekomstige plannen

De komende maanden zullen FKG Architecten en Studio S3 nauw samenwerken om de integratie soepel te laten verlopen en gezamenlijke projecten te initiëren die de kracht van beide architectenbureau’s weerspiegelen. Dit partnerschap biedt nieuwe groeimogelijkheden en de kans om toonaangevende projecten te realiseren die indruk maken

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze ontwikkeling, of voor vragen over toekomstige projecten, kunt u contact opnemen met:

Bart Pieters | Architect-Directeur
info@fkg.nl | 06- 41 84 68 26