Bureau

Verrijken en overstijgen

Bij FKG architecten aan de Zaan geloven wij in de kracht van ontwerp. Wij streven naar ontwerpen van gebouwen en gebieden waar mensen graag verblijven. Ontwerpen die haar omgeving verrijken én de wensen van de opdrachtgever overstijgen.

Wij proberen altijd de “vraag achter de vraag” te ontdekken. Wij bereiken dit door onze onderzoekende en open houding en gaan altijd voor het beste resultaat. Door een uitgebalanceerde mix van creatieve architecten en ervaren bouwkundigen die over de nodige kennis, ervaring en intuïtie beschikken, komen wij altijd tot doordachte en aansprekende gebouwen. De rode draad in onze aanpak is gebaseerd op een grondige analyse van opgave en context. Daarnaast ook een krachtig idee/concept welke ten grondslag ligt aan een ijzersterke doorwerking van een integraal ontwerp van architectuur en bouwtechniek. Wij zijn ervan overtuigd dat met deze aanpak het maximale uit de opgave wordt gehaald en dat het gebouw voor een lange tijd haar schoonheid behoudt. 

Al 63 jaar een begrip

Niet alleen het uiteindelijke ontwerp vinden wij bij FKG belangrijk óók een goed proces is voor ons belangrijk. De ervaring leert dat een goed proces vrijwel altijd een goed project oplevert. Strategie is hierin essentieel. Als strategisch architect zijn wij daarom constant op zoek naar efficiëntie en optimalisatie van proces en project. Wij denken hier graag in mee en adviseren ten alle tijden in het belang van de opdrachtgever en het project.

Het team van FKG architecten aan de Zaan kenmerkt zich door een dynamische groep met een gezonde mix van jonge en ervaren professionals. Door de omvang van het team vind je bij FKG architecten aan de Zaan het beste van twee werelden: wij zijn klein genoeg om persoonlijk en alert te zijn maar groot genoeg om over de competenties en capaciteit te beschikken die je mag verwachten van een professioneel architectenbureau dat al meer dan 63 jaar bestaat. Wij kijken bij FKG altijd met een frisse blik naar de toekomst zonder daarmee de kernkwaliteiten van het verleden uit het oog te verliezen. Dit zorgt voor een bureau dat zich permanent ontwikkeld en optimaliseert.   

De ondersteuning die nodig is

Door ons diverse team, onze brede kennis en ruime ervaring hebben wij als bureau veel te bieden. FKG is goed in het ontwerpen van zowel verbouw- als nieuwbouwprojecten. De ontwerpopgaves variëren van particuliere woningen, grote woningbouwprojecten, aansprekende kantoren tot complexe distributiecentra. Wij zijn actief in vrijwel alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. Wij ondersteunen opdrachtgevers daarmee in de volgende fases: strategisch advies, haalbaarheidsonderzoek, interieurontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning, prijs- en contractvorming, technisch ontwerp, uitvoeringsgereed ontwerp en kunnen eveneens esthetische begeleiding en/of directievoering en toezicht tijdens de uitvoering aanbieden. FKG werkt met de modernste softwarepakketten en kan daarmee op hoog niveau tekenwerk (BIM) en visualisaties produceren. Naast onze eigen expertise beschikt FKG architecten over een sterk extern team met veel ervaring en kennis. In dit externe team zitten experts op het gebied van constructie, installaties, bouwkosten, interieur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Als de opgave hier om vraagt kunnen wij gebruik maken van deze diensten.

Het Team

FKG architecten aan de zaan - tafeltennis