Zorg complex Belkanto

zorg complex belkanto overzicht.jpg
zorg complex belkanto parkeren.jpg
zorg complex belkanto complex.jpg
zorg complex belkanto entree 01.jpg
zorg complex belkanto entree 02.jpg
zorg complex belkanto balkon 01.jpg
zorg complex belkanto tuin 01.jpg
zorg complex belkanto balkon 02.jpg
zorg complex belkanto situatie 01.jpg
zorg complex belkanto plattegrond 01.jpg
zorg complex belkanto doorsnede 01.jpg

Home > Projecten > Zorg complex Belkanto

Zorgcomplex Belkanto Purmerend

Het nieuwe zorg complex Belkanto bestaat uit 88 seniorenwoningen en is gekoppeld aan een bestaand zorgcentrum in Purmerend. De zorgwoningen zijn ondergebracht in drie bouwblokken die als lamellen zijn geplaatst in een landschappelijke omgeving. Je ‘thuis en veilig ’ voelen is een belangrijk ontwerpuitgangspunt geweest. Tussen de bouwblokken liggen de privé en gemeenschappelijke tuinen van de bewoners. De bewoners leven in een groene en lichte omgeving samen met de mensen die hen dierbaar zijn.

Opdrachtgever

Woonzorg Nederland

Aannemer

Aalberts

Locatie

Purmerend

De omgeving

Het voormalige Belastingkantoor aan de Schipperslaan in Purmerend heeft plaats gemaakt voor 88 nieuwe appartementen voor senioren. Deze zijn gelegen in de Feministenbuurt te Purmerend; een parkachtige omgeving met een gezellig centrum op nog geen 300 meter lopen. Daarnaast is het openbaar vervoer nabij gelegen, waardoor leuke activiteiten buitenshuis makkelijk te bereiken zijn. Denk hierbij aan: winkels, de wekelijkse markt, gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Architectuur

De woningen zijn zoals eerder vermeld een toevoeging aan een bestaand zorgcentrum en daarom is er gekeken naar wat bewoners belangrijk zouden vinden in hun nieuwe woning. Om de woningen meer kwaliteit te geven, hebben alle woningen een balkon of een terras. Ook is er een gemeenschappelijke binnentuin waarin de bewoners kunnen rond wandelen. Naast de binnentuin zijn er nog meer gemeenschappelijke voorzieningen in het plan gerealiseerd, er is een lunchrestaurant, een supermarkt, een pedicure en een stomerij. Vanzelfsprekend zijn alle woningen en de toegangswegen rolstoelvriendelijk uitgevoerd.

Alle vormen van zorg beschikbaar

Om het woongemak te vergroten, zijn alle vormen van zorg in de nabijheid van het wooncomplex gesitueerd. Vanaf het moment dat er behoefte aan zorg is, is er een nabij gelegen verzorgingstehuis ten alle tijden beschikbaar. Tevens is er een bewonersconsulent beschikbaar gesteld voor alle bewoners als aanspreekpunt voor allerhande vragen en opmerkingen. De bewonersconsulent zorgt ervoor dat u precies de service krijgt die u wilt en maakt u graag wegwijs in uw nieuwe woonomgeving.