Woongebouw Waldijk Uitgeest

waldijk uitgeest foto exterieur 02
waldijk uitgeest foto exterieur 03
waldijk uitgeest foto exterieur 01
waldijk uitgeest foto exterieur 04
waldijk uitgeest foto exterieur 06
waldijk uitgeest foto exterieur 05
waldijk uitgeest situatie
waldijk uitgeest plattegronden
waldijk uitgeest doorsnede
waldijk uitgeest schets
waldijk uitgeest impressie

Home > Projecten > Woongebouw Waldijk Uitgeest

Woongebouw Waldijk Uitgeest

In Uitgeest is een nieuw woongebouw gerealiseerd met 24 appartementen. Het woongebouw hoort tot een groep van verschillende vrijstaande bouwvolumes die rondom een groene as staan. Het project ‘Waldijk’ is één van de gebouwen aan de groene as. Door het gebouw een gelaagde uitstraling en vorm te geven ontstaat een luchtige vorm die aansluit bij de ‘open’ sfeer van de groenzone.

Opdrachtgever

Woningstichting Kennemer Wonen

Aannemer

Ouwehand Bouw Katwijk BV

Constructeur

Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V.

Locatie

Uitgeest

De ligging

Het appartementengebouw ligt bij de entree van de wijk op de kop van de singel en neemt daarmee een prominente plek in. Daardoor is het gebouw een bijzondere blikvanger. Verder bestaat het gebouw uit 24 woningen van 75m2 welke rond een centraal binnenhof liggen. Door de ronde vorm maakt het appartementengebouw zich bewust los van de omliggende laagbouw en hebben de appartementen relatief veel geveloppervlak met zicht op de groene omgeving.

Architectuur

Het bijzondere karakter komt, naast de ronde vorm, verder tot uitdrukking in de gelaagdheid van het gebouw. Doordat de verdiepingen zijn gescheiden door een rondom lopende gevelband. De buitenruimten van de woningen (loggia’s) maken onderdeel uit van deze band. De gelaagdheid geeft het gebouw een ‘luchtig’ karakter. De plaatsing van het gebouw deels in het water, deels op het land versterken dit bijzondere karakter. De verticaal geordende buitenruimten vormen in combinatie met de verticaal geprofileerde bakstenen een mooi contrast met de horizontale gevelbanden.

Materiaalgebruik

Met het gebruik van de natuurlijke materialen baksteen (buitengevel) en hout (binnengevel) zoekt het gebouw aansluiting op de landschappelijke context. Het contrast tussen beide materialen zorgt er voor dat de bewoners de ‘buitenwereld’ (openbaar) en de ‘binnenwereld’ (privé) op een andere wijze beleven. De centrale entree is uitnodigend en transparant waardoor de binnen- en buitenwereld met elkaar verbonden worden.