Sinnigvelderflat Weesp

sinnigvelderflat overzichts.jpg
sinnigvelderflat blok.jpg
sinnigvelderflat blok frontaal.jpg
sinnigvelderflat blok kop.jpg
sinnigvelderflat detail.jpg
sinnigvelderflat binnengebied.jpg
sinnigvelderflat entree.jpg
sinnigvelderflat galerij 01.jpg
sinnigvelderflat galerij 02.jpg
sinnigvelderflat achtergevel 03.jpg
sinnigvelderflat achtergevel 02.jpg
sinnigvelderflat achtergevel 01.jpg

Home > Projecten > Sinnigvelderflat Weesp

Sinnigvelderflat Weesp

De renovatie van de Sinnigvelderflat te Weesp welke bestaat uit twee woonblokken met 72 woningen en 19 garages. Door toepassing van duurzame houten gevelbekleding krijgt het gebouw een warme en eigentijdse uitstraling. Na voltooiing van de renovatie is de flat weer een modern en duurzaam appartementengebouw dat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd en die van de toekomst.

Opdrachtgever

Woningcorporatie De Woningbouw

Aannemer

WITS vastgoed onderhoud Nederland

Constructeur

Strackee bouwadviesbureau

Locatie

Weesp

FKG architecten was uitgenodigd voor een architectenselectie voor de totale renovatie van de Sinnigvelderflat in Weesp. Om het kale, kille gebouw een warme uitstraling te bezorgen werd er bij FKG architecten meteen gedacht aan de toepassing van hout. Dat eerste idee bleek goed, men was enthousiast en de metamorfose viel meteen in de smaak. Door dit idee verwierf FKG architecten aan de zaan de opdracht van opdrachtgever De Woningbouw te Weesp.

Het gebouw, bestaande uit twee woonblokken met 72 woningen en 19 garages, zag er enigszins vervallen en deprimerend uit. Gebouwd in 1965 begon het in de loop ter tijd hoe langer hoe meer een lelijke winkelhaak in de wijk Hogeweij te worden. Letterlijk en figuurlijk. Hoewel opgetrokken in elementen van prefab beton bleek ook dit gedemaskeerde materiaal gewoon niet bestand te zijn tegen de knaagtand des tijds. Het gierde van de koudebruggen bij met name de vloerranden en balkons en de schimmel stond in enkele gevallen binnen op de muren.

De Woningbouw besloot het complex na 45 jaar te renoveren. Sloop-nieuwbouw was niet te exploiteren, hernieuwbouw is in. Wat versleten was moest vervangen was het devies in Weesp. De exploitatie werd op veertig jaar gesteld. De plattegronden voldeden nog wel, al waren ze gedateerd. Woonkamers, keukens en slaapvertrekken waren in onze welvaartsogen toch krap bemeten. En dat is en blijft het grote nadeel van renovatie. Nochtans is meer dan de helft van de oude bewoners enthousiast teruggekeerd. Badkamers, keukens, toiletten zijn nieuw. En er is vloerverwarming en-koeling aangelegd via een wko-systeem (warmte- en koudeopslag) zodat radiatoren konden ontbreken wat duurzaam en ruimte besparend is.

Door toepassing van duurzame houten gevelbekleding krijgt het gebouw een warme en eigentijdse uitstraling gekregen. En na de voltooiing van de renovatie is de flat weer een modern appartementengebouw dat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd en die van de toekomst.