Schuurhuis Westzaan

woonhuis westzaan 01
woonhuis westzaan 03
woonhuis westzaan 02
woonhuis westzaan situatie
woonhuis westzaan plattegronden
woonhuis westzaan doorsnede
woonhuis westzaan gevels

Home > Projecten > Schuurhuis Westzaan

Schuurhuis Westzaan

FKG architecten is gevraagd om een schuurhuis te ontwerpen in het landelijke Westzaan. Het realiseren van een “schuurhuis” vraagt om subtiel combineren van een eenvoudig abstract vormgegeven prototype met ‘huiselijke’ componenten.

Opdrachtgever

Particulier

Aannemer

Bouwbedrijf Van der Gragt

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Locatie

Westzaan

In het landelijke lintdorp Westzaan hebben wij voor een particulier een schuurhuis gerealiseerd. Op momenteel in uitvoering met dit concept. Het ‘bewoonbaar’ maken van een schuur vraagt om subtiel combineren van een eenvoudig abstract vormgegeven prototype met ‘huiselijke’ componenten.

Het ontwerp van een schuurhuis

De opdrachtgever is vanaf het schetsontwerp nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces. In sommige perioden was er vrijwel dagelijks onderling contact. Dit heeft geleid tot een mooi en functioneel ontwerp, volledig naar wens van beide partijen. De wens van de architect was om het schuurhuis bijvoorbeeld zijn karakteristieke hoge berging- deuren te geven, hangend aan stalen gehengen en een wens van de bewoners was een grote, hoge entreehal. Gezamenlijk is ook een verlichtingsplan opgesteld, maar verder had de opdrachtgever alle vrijheid in keuzes variërend van vloertegels in de entreehal tot het uitzoeken van een keuken. Met dit alles is in het ontwerp rekening gehouden en dat heeft geleid tot een zeer tevreden en trotse opdrachtgever en architect.

“We hebben de samenwerking in de ontwerpfase en de bouwfase met Matthijs en Jan zeer plezierig gevonden.”

De Bouw

Bouwbedrijf Van der Gragt uit Assendelft heeft de woning gebouwd. Tijdens het bouwproces is er nauw contact geweest tussen het bouwbedrijf en de opdrachtgever. FKG architecten aan de zaan was tijdens dit proces de rechterhand van de opdrachtgever en heeft een adviserende rol gehad. Op deze manier kon de opdrachtgever zijn ideeën nóg beter tot uitvoering brengen. Dit project hebben wij als zeer positief en inspirerend ervaren, zowel onze samenwerking met de opdrachtgever als met Bouwbedrijf Van der Gragt BV.