Ford Zaandam

ford-zaandam foto hellingbaan
ford zaandam overzicht
ford zaandam gevel
ford zaandam showroom
ford zaandam showroom 01
ford zaandam werkplaats
ford zaandam impressie.jpg
ford zaandam begane grond 01.jpg
ford zaandam verdieping 01.jpg
ford zaandam dak 01.jpg
ford zaandam doorsnede 01.jpg

Home > Projecten > Ford Zaandam

Ford Zaandam

De nieuwbouw van Ford Zaandam voor de Dekkerautogroep betreft een showroom, garage met magazijn en diverse ruimtes voor nevenfuncties. De vormgeving is geïnspireerd op de fabriekshallen en loodsen die van oudsher in dit gebied voorkomen. De hoge en functioneel vormgegeven ruimtes met grote glasvlakken zorgen voor een plezierige werkomgeving en een optimaal zicht van buiten op de geshowde auto’s.

Opdrachtgever

Dekkerautogroep

Aannemer

HSB bouw

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Locatie

Zaandam

De Zaanstreek heeft altijd bekend gestaan om haar bedrijvigheid. Oorzaak hiervan is niet alleen de ligging aan de Zaan, maar zeker ook de gezonde manier van bedrijfsvoering. In het verleden werden soms hele woonwijken gebouwd om werknemers van goede huisvesting te voorzien. Ook de fabriekshallen en loodsen werden zo gebouwd dat het er prettig werken was. Hoge ruimtes met grote glasvlakken waren het gevolg. En juist deze functionele aanpak heeft geleid tot hele mooie gewaardeerde complexen zoals onder andere de “Bruynzeel”-loodsen.

Zonder versiering of enige opsmuk zijn het haast “naakte” gebouwen. De schoonheid zit ‘m in hun functionele uitstraling. Deze aanpak heeft FKG architecten doorgezet in deze nieuwe Ford garage, een gebouw dat z’n vorm krijgt vanuit de functionaliteit, waarin de schoonheid een gevolg is van het creëren van de juiste prettige binnenruimtes.