Eikenlaan Krommenie

eikenlaan impressie huurwoning
eikenlaan impressie koopwoning
eikenlaan schets
eikenlaan situatie
eikenlaan plattegronden koopwoningen
eikenlaan plattegronden huurwoningen
eikenlaan doorsnede

Home > Projecten > Eikenlaan Krommenie

Eikelaan Krommenie

In opdracht van Parteon heeft FKG een sloop-/nieuwbouwplan ontwikkeld aan de Eikelaan in Krommenie. Na de sloop van 40 bestaande woningen is er een nieuwbouwplan ontworpen met 32 woningen welke geheel voldoen aan de eisen van deze tijd. Het plan omvat 6 bouwblokken met 16 koopwoningen en 16 sociale huurwoningen.

Opdrachtgever

Parteon

Aannemer

Bouwbedrijf Van der Gragt

Constructeur

Constructiebureau Tentij bv

Locatie

Krommenie

Architectuur

In Krommenie vormen individuele en geschakelde woonhuizen in rood en bruine tinten het decor van de historische Eikelaan. De kleine blokjes rijwoningen zijn samenhangend vormgegeven met een eenheid in materiaal, detail en kleur. Accenten in het blok zorgen voor een sprankeling in de gevelwanden en maken de individuele woning herkenbaar. De bijzondere ligging op de twee zichtlijnen komend en gaand vanuit het dorp is vertaald naar twee grote raamvensters op de hoeken van de blokken: de ogen aan de laan.

Moderne koopwoningen

De 16 koopwoningen staan in drie blokken aan de Eikelaan. De woningen hebben een bijzondere ligging met diepe tuinen in een groene en waterrijke omgeving. De tuinen liggen op het zuidoosten of noordwesten. In de basisuitvoering zijn de woningen 117m2 of 127m2 met drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolderruimte. De woningen zijn helemaal van deze tijd; duurzaam en energiezuinig door toepassing van zonnepanelen en vloerverwarming.