Dierenasiel Zaandam

dierenasiel zaandam voorgevel.jpg
dierenasiel zaandam impressie.jpg

Home > Projecten > Dierenasiel Zaandam

Dierenasiel Zaandam

In opdracht van Stichting Dierenzorg Zaanstreek hebben wij de gedeeltelijke sloop, verbouw en nieuwbouw van o.a. een honden- en kattenpension, honden- en kattenasiel, ziekenboeg, crèche en quarantaineruimte gerealiseerd.

Opdrachtgever

Stichting Dierenzorg Zaanstreek

Aannemer

Van der Gragt

Constructeur

Peters & Van Leeuwen

Locatie

Zaandam

Het dierenasiel in Zaandam heeft een grote renovatie ondergaan. Door deze renovatie is het pand ruimtelijk, functioneel en esthetisch sterk verbeterd. Het bestaande pand met voornamelijk kantoorruimte werd verbouwd en er werd een nieuw gedeelte aan toe gevoegd voor de verblijven van honden en katten. Hout is gebruikt als bindmiddel tussen het bestaande en het nieuwe gedeelte. De natuurlijke en warme uitstraling van de verticaal aangebracht planken zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling van het dierenasiel.

Aan de zuidkant van het gebouw is de uitbreiding gerealiseerd. Door het bestaande dakprofiel door te trekken en alles opnieuw te isoleren is bestaand en nieuw visueel tot een eenheid gemaakt. Bij de renovatie is er ook gedacht aan de duurzaamheid van het gebouw. Daardoor is er onder andere vloerverwarming in het pand gekomen en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst. Uiteindelijk is door de renovatie en uitbreiding de oppervlakte van het gebouw (exclusief de honden verblijven) verdubbeld.

De ruimtes in het gebouw worden georganiseerd rond een centrale gang. Door facilitaire ruimtes als de keuken en bergingen worden de katten van de honden gescheiden. De ruimte tussen het aldus verlengde gebouw en het bestaande stenen gebouw wordt benut voor buitenruimtes.

De bestaande hondenhokken werden gehandhaafd waarbij het overdekte deel van de buitenhokken is vernieuwd. Het gebouw is in principe uitbreidbaar naar de zuid- en naar de noordkant. In het laatste geval zullen de hondenhokken dan moeten worden opgeschoven. Voor de quarantaineruimtes zijn 2 separate portacabins opgenomen.