Schuurhuis door FKG architecten aan de zaan

schuurhuis nieuws 01

Op 8 februari is het ‘schuurhuis’ te Westzaan opgeleverd. Het schuurhuis betreft één van de zeven woningen op een kavel gelegen aan het water en met een prachtig uitzicht over de velden. Het ontwerp van de woning is gebaseerd op de klassieke schuurhuizen, zoals deze in de regio voorkomen, maar in een modern jasje gestoken. Van buiten oogt de woning ouderwets, maar van binnen blijkt het tegenovergestelde met hoge wit gestuukte wanden en een betonnen afwerkvloer.

“Vanavond met vrienden al het glas geheven in ons mooie huis. We zijn echt heel blij met hoe het is geworden!”

Het ontwerp van een schuurhuis

De opdrachtgever tevens de bewoners zijn vanaf het schetsontwerp nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces. In sommige perioden was er vrijwel dagelijks onderling contact. Dit heeft geleid tot een mooi en functioneel ontwerp, volledig naar wens van beide partijen. De wens van de architect was om het schuurhuis bijvoorbeeld zijn karakteristieke hoge berging deuren te geven, hangende aan stalen gehengen en een wens van de bewoners was een grote hoge entreehal. Gezamenlijk is een verlichtingsplan opgesteld, maar verder had de opdrachtgever alle vrijheid in hun keuzes variërend van vloertegels in de entreehal tot het uitzoeken van een keuken. Met dit alles is in het ontwerp rekening gehouden en heeft geleid tot een zeer tevreden en trotse opdrachtgever en architect.

Schuurhuis Westzaan - Interieur haardSchuurhuis Westzaan - Interieur deuren

Oplevering schuurhuis

Bouwbedrijf Van der Gragt uit Assendelft heeft de woning gebouwd. Tijdens het bouwproces is er nauw contact geweest tussen het bouwbedrijf en de opdrachtgever. FKG architecten aan de zaan was tijdens dit proces de rechterhand van de opdrachtgever en heeft een adviserende rol gehad. Op deze manier kon de opdrachtgever zijn ideeën nóg beter tot uitvoering brengen. Dit project hebben wij als zeer positief en inspirerend ervaren, zowel onze samenwerking met de opdrachtgever als met Bouwbedrijf Van der Gragt.

“We hebben de samenwerking in de ontwerpfase en de bouwfase met Matthijs en Jan zeer plezierig gevonden.”

klik hier om naar de project pagina te gaan.

Schuurhuis door FKG architecten aan de zaan