Opening meest duurzame distributiecentrum

meest duurzame distributiecentrum - Lidl

Na een welkomstwoord van de heer J.W.Makkinga, Regiodirecteur Heerenveen, is op woensdag 12 juni het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Heerenveen officieel geopend door de Commissaris van de Koning, de heer J.A.Jorritsma. Deze middag werd ook door de heer Van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council aan de Lidl het BREEAM 4-sterren “Excellent” oplevercertificaat overhandigd.

Opening distributiecentrum

“opschalen en opschieten, waarin Lidl groot kan zijn”

Vervolgens hield mevrouw M.Minnesma, koningin van de Duurzaamheid, de lezing “opschalen en opschieten, waarin Lidl groot kan zijn”. Zij hield een fantastisch betoog over duurzaamheid en zuinig omgaan met energie. Ook liet zij de genodigden weten dat Lidl, met de realisatie, van dit energiezuinige en duurzame distributiecentrum voorop loopt op dit gebied.

meest duurzame distributiecentrum - opening

“Een landmark op het gebied van duurzaamheid”

Het distributiecentrum is gebouwd op een kavel van ca. twaalf hectare in het Internationaal Bedrijven Park in Heerenveen. De distributiehal meet circa 46.000 m², het kantoor, verdeeld over twee lagen, meet in totaal circa 1.500 m². De distributiehal heeft onder meer 136 dockdeuren voor de aan- en uitvoer van diverse goederen en een diepvrieshal van ca. 2.400 m², gekoeld met een CO2 koelinstallatie met Europees energielabel A.

“Europees gezien hoort dit gebouw bij de top 5 op Breeam gebied”

Meest duurzame distributiecentrum

Dit distributiecentrum heeft een BREEAM 4-sterren “Excellent” certificaat toegekend gekregen. Dit certificaat is een prachtige kwalificatie en toont aan dat Lidl het meest duurzame distributiecentrum van Nederland heeft gebouwd. Het distributiecentrum behoort tevens tot de 5% meest duurzame gebouwen in Europa. Op het gebied van duurzaamheid is dit een buitengewone prestatie waar ook wij, samen met alle betrokken partijen, ontzettend trots op zijn. Uiteraard is het distributiecentrum ook goed voor de werkgelegenheid in de regio Friesland.

meest duurzame distributiecentrum - vervoer

Klik hier om naar het project Distributiecentrum Lidl Heerenveen te gaan.

Opening meest duurzame distributiecentrum